tiistai 28. huhtikuuta 2009

6. Termihaku hakukoneen avulla

Ohje määritelmien hakemiseen: Kts. luku 2.

Kun haet termejä, muista hyvien termien ja määritelmien ominaisuudet, ohjeita voit katsoa esimerkiksi Sanastokeskuksen sivustoilta (TSK).

Muista myös lähdekritiikki: älä käytä verkkotietokantoja, joihin kuka tahansa voi lisätä tietoa. Pyri siihen, että termit ovat alalleen vakiintuneita ja tunnettuja ammattilaisten käytössä. Teollinen kalustemuotoilu on alunperin käsityöläisammatti, mutta työpaja- ja myyntikieltä ei silti kannata sekoittaa teoriakieleen. Termiä tulee pitää vakiintuneena, ennenkuin sen julkaisee kohderyhmälleen, esimerkiksi opiskelijoiden käyttöön.

Termejä voi hakea muutamilla hakulausekkeilla tai yhdistää termeihin verbejä, näin syntyy laajempia hakutuloksia.

Tässä esimerkissä käytetty hakukone on http://www.google.fi/.


Polyurethane määritelmä internetissä kielellä englanti

Polyuretaani määritelmät kielellä suomi

  • Miltei ainoa lämmöneristemateriaali esimerkiksi jääkaapeissa, pakastimissa, kylmävarastoissa ja kylmäkuljetuslaitteissa. Lisäksi polyuretaania käytetään työkaluissa ja pinnoitteissa. http://www.tekniikkatalous.fi/rakennus/article256945.ece
  • · Polyuretaanit ovat 1- tai 2- komponettisia tuotteita. Polyuretaaneista käytetään usein lyhenteitä PU tai PUR.Polyuretaanit voivat olla kiinteitä kappaleita, vaahtoja, maaleja, lakkoja ja pinnoitteita.Polyuretaaneista valmistetaan esimerkiksi eristeitä, koneen osia, proteeseja, jalkineita, maaleja ja pinnoitteita.
    · Ei läpäise vettä, mutta kylläkin jonkin verran vesihöyryä. Pinnoite muodostaa tiiviin pinnan, johon lika ei tartu. Puhtaanapitoon riittää useimmiten neutraalit pesuaineet.
    · Kemikaalien kestävyys on hyvä.
    · Polyuretaanipinnoite kestää heikkoja liuottimia, kasvi- ja mineraaliöljyjä, laimeita happoja ja emäksiä sekä pakokaasujen että teollisuusilmaston vaikutuksia. Ei mätäne, homehdu eikä pilaannu.
    · Se on hajuton ja fysiologisesti haitaton. Kemiallisesti polyuretaani on neutraali. Ikääntymisen ei ole todettu vaikuttavan PU:n mekaanisiin, kemiallisiin tai fysikaalisiin ominaisuuksiin.
    · Ei aiheuta hyvin hoidetulla kaatopaikalla tai toimivassa polttolaitoksessa mitään erityisiä ongelmia.
    · PU (normaalituotteet) kestää jatkuvasti noin -40°C...+120°C lämpötilaa ja hetkellisesti noin +250°C lämpötilaa.Polyuretaanin syttymislämpötila on noin +300°C ja ilman liekkiä yli +400°C
    · Itsestään sammuva materiaali, jonka pinnan hiiltyminen vaikeuttaa palonleviämistä ja uudelleen syttymistä. Yli +600°C:n lämpötiloissa polyuretaanin palaessa muodostuu hieman syaanivetyä, kuten muistakin typpeä sisältävistä materiaaleista. Näin korkeissa lämpötiloissa savukaasujen myrkyllisyydellä ei ole enää ratkaisevaa merkitystä turvallisuudelle. http://www.pintasuojaus.com/Polyuretaani/body_polyuretaani.html